Опозиционер №1 Алексей Навални остава в ареста в Русия поне до

...
Опозиционер №1 Алексей Навални остава в ареста в Русия поне до
Коментари Харесай

Руският съд остави Навални в ареста поне до 15 февруари! Арестуваха брат му и други близки

Опозиционер №1  Алексей Навални остава в ареста в Русия най-малко до 15 февруари. Московски съд през днешния ден отхвърли желае му да бъде освободен предварително. Междувременно бяха арестувани още няколко души от най-близкото му обграждане, измежду които и брат му Олег - в акция на управляващите за нарушение на здравните ограничения в пандемията. 

В късото правосъдно съвещание, до което Алексей Навални не беше позволен персонално, той се включи посредством видеовръзка от следствения арест " Моряшка Тишина ".

Враг №1 на Путин обжалва задържането си с мотив, че след ареста му на летище " Шереметиево ", Химкинският съд е заседавал в полицейско ръководство, а не в зала. Тогава решението бе за 90 дни зад решетките за опозиционера. 

Преди делото Навални настоя да беседва с юриста си.

Знам какви са правата ми и желая да подчертая пред съда, че от момента на задържането си не съм имал опция да беседвам на 4 очи с юриста си. Нито в полицейското ръководство в Химки, нито тук, безапелационен бе Навални, представен от Българска национална телевизия.

Критикът на Кремъл настоя до делото да бъдат позволени и представители на медиите, които го осведомиха за задържането на брат му Олег и други негови сподвижници. Сред тях юристът на Фонда на Навални - Любов Собол, Мария Альохина от пънк групата " Pussy Riot " и персоналният му доктор Анастасия Василева. Докато полицията претърсваше дома на Василева, тя свиреше на пиано, по-късно беше отведена в ареста за 48 часа.

Обвинението на арестуваните опозиционери - нарушение на противоепидемичните ограничения по време на митингите в Москва предходната събота.

Организаторите и участниците в нерегламентираните митинги са провокирали действителна заплаха от разпространяване на ковид. Има и такива, които е трябвало да са под карантина поради потвърдено заразяване, само че са призовани да дойдат на площад Пушкин, изясни Ирина Волк, представител на съветското вътрешно министерство.

Тогава бяха арестувани хиляди хора на място.

Бяха претърсени и офисите на Навални, както и апартамент, в който в този миг се е намирала брачната половинка му Юлия.

В заключителното си послание към съда, Навални благодари на всички, които го поддържат и на тези, които в неделя ще отидат на готвените антиправителствени митинги. Очаква се в края на седмицата вълненията из градовете в Русия против властта да са още по-големи, в сравнение с предходните.

Всичко, което се случва сега - с мен, с останалите - всичко това цели да ни уплаши. Но никой не може да ни уплаши, тъй като истината е, че ние сме болшинството, сподели Навални.

Кремъл разгласи, че обществените мрежи ще бъдат глобени, в случай че не отстраняват наличие, призоваващо към митинги.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР